Wat zijn orgonites?

 

Wilhelm Reich ontdekte de wetenschap achter de levensenergie van orgonites. De orgone energie zoals hij dat noemde. (energie die we nu ook wel levenskracht, Chi of Ki noemen). Wilhelm Reich was een Oostenrijks- Amerikaanse psychiater, seksuoloog, psychoanalyticus, bioloog en natuurkundige en staat voornamelijk bekend als een van de meest radicale personen in de geschiedenis van de psychiatrie. Na jaren van micro biologisch onderzoek bouwde hij orgon-energie-accumulators waar patiënten in konden zitten voor het verbeteren van hun gezondheid en stelde goede resultaten te hebben. 

Kunsthars of bijenwas?

 

In navolging van zijn werk is er een enorme opleving gekomen in het maken van orgonites. Ze zien er prachtig uit als ze gegoten worden in kunsthars of polyesterhars, alleen het is zwaar giftig en doet afbreuk aan de natuurlijke materialen die erin verwerkt zijn. 

Ik werk uitsluitend met bijenwas. Ook werk ik met koolzaadwas. Alle natuurlijke wassoorten komen van locale bedrijven. Door koolzaadwas te mengen met natuurlijke pigmenten, ontstaan er pasteltinten in de piramide. Ook de gele bijenwas is te kleuren maar dit zullen altijd aardetinten blijven.

bijtje.png
IMG_5756.jpg